Verschillende vormen van halfverharding zijn erg populair. Dit heeft ermee te maken dat er veel mogelijkheden zijn met halfverhardingen: verschillende paden, wegen en terreinen worden hiermee gemaakt. Daarbij worden deze ook door nagenoeg bijna alle sectoren gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn onder andere bedrijven, overheidsinstellingen en zelfs ook de agrarische sector.

Halfverharding heeft geen vast materiaal, maar wordt gemaakt van allerlei verschillende materialen. Dat maakt dat er veel keuzemogelijkheden zijn wanneer het gaat om de kleur, textuur en uitstraling van jouw pad of terrein. Bij het kiezen van de juiste halfverharding zijn er echter verschillende factoren om rekening mee te houden. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de oppervlakte van de weg of het pad en het beoogde gebruik ervan. Voor wandelpaden is zo min mogelijk plasvorming door regen wenselijk, terwijl je voor parkeerplaatsen wil dat de steentjes goed op hun plek blijven liggen.

Je eigen vorm leggen met halfverharding

Naast kleur is ook de vorm erg flexibel wanneer er gewerkt wordt met halfverharding. Of het nu gaat om het aanleggen van een recht pad in een tuin of park, of het creëren van gebogen paden in natuurgebieden, halfverharding is erg geschikt voor het aanleggen van diverse vormen. Het materiaal is zo klein dat er eindeloos gevarieerd kan worden en de vormgeving kan zowel natuurlijk als symmetrisch zijn.

Bij het aanleggen van halfverharding wordt gebruik gemaakt van elektrisch emissieloos materieel. Hierbij wordt altijd gekeken naar de conditie van de ondergrond en of deze wellicht verwijderd moet worden of dat er juist een extra laag aangebracht moet worden. Door de juiste voorbereiding te treffen, kan de halfverharding optimaal gelegd worden en een langdurige, stabiele ondergrond bieden.

Paden of wegen van Grauwacke zijn dus erg geschikt voor fietsers en wandelaars. Moet er meer zwaar verkeer over het terrein? In dat geval is graustabiel weer een beter alternatief.