De zomer is eindelijk gearriveerd! Tijd om de tuin op te knappen. Je wilt al langer een terrasoverkapping, maar kunt maar niet kiezen welke het beste bij je tuin past. Toch weet je dat het geweldig zal zijn om een mooie overkapping te hebben, waar je de schaduw kunt opzoeken en ’s avonds, als het afkoelt, nog wat langer van een drankje kunt genieten.

Welke soort overkapping past nu het beste in jouw tuin? Doe onze zelftest en ontdek het!

  1. Hoe groot is je tuin?

a) Niet heel groot, of ik gebruik al veel van de ruimte. Mijn overkapping moet klein en veelzijdig zijn.

b) Niet groot en niet klein. Mijn overkapping moet in ieder geval meerdere toepassingen hebben.
c) Redelijk groot, met genoeg ruimte die ik nog niet gebruik. Een overkapping past er prima bij.

  1. Waarvoor ga je je overkapping gebruiken?

a) Als veranda aan mijn huis of grote schuur.

b) Als zitplek, met veel technische toevoegingen zoals verlichting, elektrische tuinverwarming of een jacuzzi.

c) Als overkapping voor een zitplaats, zwembad of auto ergens midden in de tuin, los van mijn huis of een andere muur.

  1. Wil je dat je overkapping de waarde van je woning verhoogt?

a) Ja, maar het is niet mijn grootste prioriteit.

b) Ja en ik hecht daar veel waarde aan.

c) Nee, dat vind ik niet heel belangrijk.

  1. Hoe groot is je budget?

a) Er zit een limiet aan, maar ik heb flink wat te besteden.

b) Geld is voor mij geen overweging. Ik wil een goed product waar ik nog jaren plezier van heb.

c) Niet heel groot.

  1. Overweeg je om zonnepanelen op je dak te laten leggen?

a) Ja, maar dat ben ik voorlopig nog niet van plan.

b) Ja en als ik het plaatsen van een overkapping met het plaatsen van zonnepanelen kan combineren en daardoor sneller klaar ben, ben ik zeer gelukkig.

c) Nee.

Jouw overkapping-advies:

Meeste a: muuraanbouw-overkapping of -carport

Als je tuin beperkt is qua ruimte of je wilt de veranda tegen je huis of schuur plaatsen, is een muuraanbouw-overkapping van Gumax een uitstekende keuze. Deze overkapping biedt diverse uitbreidingsmogelijkheden, zoals glaswanden of schuifdeuren, waardoor je de ruimte optimaal kunt benutten.

Meeste b: veranda met zonnepanelen

Wil je het allerbeste en ben je bereid daarin te investeren? Dan is een veranda met zonnepanelen van Douglashout ideaal voor jou. Met deze veranda geniet je niet alleen van een stijlvolle tuin, maar verhoog je ook de waarde van je woning en draag je bij aan een duurzamere leefomgeving.

Meeste c: vrijstaande overkapping of carport

Heb je een ruime tuin met veel vrije ruimte? Dan is de Giallo Vrijstaande Overkapping perfect voor jou. Deze overkapping, gemaakt van hoogwaardig aluminium, is ideaal voor een terras, auto of zelfs een klein zwembad. Bovendien is het een betaalbare optie.

Nu je weet welk type overkapping het beste bij jouw tuin past, is het tijd om een overkapping aan te schaffen. Surf hiervoor naar de website van Danenberg Shop. Weet je het toch nog niet helemaal zeker? Stuur hen dan een e-mail en vraag om meer informatie of persoonlijk advies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here