Ingebouwde jaloezieën in patiodeuren kunnen een aantrekkelijke optie zijn en hebben wel degelijk voordelen, vooral voor bepaalde soorten mensen. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden en ze zijn misschien niet voor iedereen geschikt. Huiseigenaren in DFW doen er goed aan hun huiswerk te doen en zowel de nadelen als de voordelen te overwegen alvorens tot aanschaf ervan te besluiten. Je kunt meer te weten komen over de beschikbare opties, welke stijlen deuren ingebouwde jaloezieën hebben, en de voor- en nadelen in dit bericht.

Patiodeuren met ingebouwde jaloezieën hebben twee ruiten met jaloezieën in Venetiaanse stijl in de ruimte tussen de ruiten. Ze zitten horizontaal bij het openen en verticaal bij het sluiten. Net als buitenjaloezieën werken ingebouwde jaloezieën op dezelfde manier als hun traditionele tegenhangers. Er zijn verschillende methoden voor de bediening. De meeste externe jaloezieën hebben een koord nodig om ze op en neer te laten en een staaf-achtig mechanisme om de jaloezieën open en dicht te kantelen. Binnenjaloezieën bieden deze mogelijkheden ook, maar kunnen ook een magneet op een schuifrail gebruiken om de lamellen op en neer te laten. Veel modellen vervullen deze functie ook met motoren die bediend worden door een schakelaar of knop die bij de deurlijst is aangebracht, of maken gebruik van een draadloos afstandsbedieningssysteem. Sommige van de meer recente types zijn programmeerbaar en kunnen zelfs vanaf je smartphone via een mobiele app geopend en gesloten worden.

Voordelen van ingebouwde jaloezieën

Patio deuren met ingebouwde jaloezieën zijn meer gestroomlijnd dan andere modellen. Omdat de jaloezieën tussen glasplaten zitten, zijn ze beschermd tegen beschadiging en bieden ze je privacy zonder aan gemak in te boeten. De noodzaak om ingebouwde jaloezieën schoon te maken vervalt in de meeste gevallen omdat de jaloezieën tussen het glas zijn ingekapseld. Veel modellen sluiten de jaloezieën blijvend tussen het raam in en de lamellen zijn bestand tegen verbleken en bovendien beschermd tegen stof en vuil. In sommige gevallen zijn de ramen zo ontworpen dat ze uit elkaar gehaald kunnen worden voor af en toe schoonmaken en onderhoud. Ingebouwde jaloezieën bieden ook een betere bediening. Veel huiseigenaren hebben er moeite mee hun traditionele jaloezieën horizontaal te houden of ze tot de gewenste hoogte te openen, om nog maar te zwijgen van het feit dat lamellen kunnen knellen en klitten.

Problemen met ingebouwde jaloezieën

Hoewel openslaande deuren met ingebouwde jaloezieën wel de bovenstaande voordelen bieden, zijn er ook verschillende negatieven om rekening mee te houden. Om te beginnen zijn ingebouwde jaloezieën duurder dan hun traditionele tegenhangers. De keuze is ook veel beperkter wat betreft kleuren, stijlen, en andere mogelijkheden. Niet elke fabrikant biedt ingebouwde jaloezieën aan, en die welke dat wel doen kunnen ze niet voor elk model of elke productlijn in hun catalogus opnemen.

Er zijn ook talloze artikelen, video’s en klachten op het internet over de interne mechanismen die breken of de jaloezieën vastbinden, of gewoon niet meer werken. In veel gevallen zijn deze problemen gemakkelijk op te lossen, vooral als de deur ontworpen is om gedemonteerd te worden. Sommige kleine problemen, zoals schuifjes die loskomen van de jaloezieën, zijn zo eenvoudig als het terugklikken van het verbindingsstuk in de rail zonder demontage. Complexere problemen kunnen echter het inschakelen van een reparatiedienst vereisen. De mate en ernst van bedieningsproblemen hangen grotendeels af van het merk en ontwerp van het systeem dat je bezit. Het is een goed idee grondig onderzoek te doen om bekende problemen te ontdekken met elk merk dat je overweegt aan te schaffen.