Of het nu gaat om werken in de werkplaats, in de tuin, in de hobbyruimte of in het bos – al deze activiteiten hangen af van één ding: De juiste werkkleding. Maar het is niet zo gemakkelijk om de juiste werkkleding te vinden. Waarop moet je letten bij het kopen van werkkleding? Hoe vind ik de juiste maat voor mij en hoe verzorg ik de beschermende kleding goed? U kunt dit alles te weten komen in deze blogpost van ons!

Waarom heb ik werkkleding nodig?

Werkkleding is niet alleen essentieel voor veel beroepen, maar ook in de tuin en voor hobbyklussers loont de investering zich. Afhankelijk van het toepassingsgebied moet uw werkkleding speciale functies hebben. Tijdens de koudere seizoenen moet de kleding ook een verwarmende functie hebben en u voldoende beschermen tegen weer en wind. Duurzaamheid, draagcomfort en het materiaal spelen hierbij een belangrijke rol. Alleen als uw beschermende kleding op uw wensen is afgestemd, kan een optimale bescherming worden gegarandeerd. De werkbroek van een timmerman moet bijvoorbeeld andere kenmerken hebben dan die van een lasser. Of een elektricien stelt andere eisen aan zijn werkjas dan een schilder. Toch: Veiligheid is altijd de hoogste prioriteit voor werkkleding! Werkkleding bestaat echter niet altijd alleen uit werkbroeken en werkjassen.

Werkkleding voor elke situatie

U kunt online een enorm scala aan werkkleding kopen voor allerlei situaties. Weer- of waarschuwingsjassen, sweatshirts, werkbroeken, werkbroeken en kniebeschermers. Veiligheid kan in vele variaties worden geboden. Alle beschermende kleding moet echter aan de basisvereisten voldoen. Deze richtlijnen zorgen voor veiligheid. Zo moet het hoogst mogelijke niveau van bescherming worden geboden, evenals een markering van de was- en reinigingsbehandeling.

Geschikte werkkleding voor elke taak

Voor elk werkgebied zijn er passende werkkleding en kenmerken waaraan ze moeten voldoen. Voor de ambachtslieden wordt de kleding gekenmerkt door een hoge kwaliteit stof, die functioneel materiaal biedt, evenals talrijke zakoplossingen die het gereedschap altijd bij de hand houden. De kleuren scheiden ook de werkkleding in hun gebruiksgebieden. Comfortabele en functionele werkkleding in het wit voor schilders en stucwerkers. Functionele werkkleding in bruine tinten voor timmerlieden en schrijnwerkers met ook veel tasoplossingen. Maar ook beschermende kleding met reflectoren zorgen ervoor dat de kleding zich onderscheidt op gebieden van activiteit zoals de bosbouw.

Uiteindelijk staat werkkleding voor onderscheidend vermogen ten opzichte van andere werkgebieden en voor een uniforme uitstraling op de werkplek. Door de keuze van de kleuren en dessins van de werkkleding wordt niet alleen de veiligheid van de beschermende kleding gegarandeerd, maar ook een modern draagcomfort.

Werkkleding – praktisch en nuttig in het dagelijks leven

Werkkleding moet uw dagelijkse taken vergemakkelijken en de best mogelijke ondersteuning bieden voor uw beroep of hobby. Daarom kunt u bijvoorbeeld in onze online doe-het-zelfzaak een werkbroek bestellen die een kniebeschermende zak heeft die van bovenaf gevuld kan worden en zo het werken op de knieën zachter maakt. Als u echter vaak uw mobiliteit moet bewijzen, is een beschermende broek met een elastische component een goede keuze. Een dergelijke broek geeft zowel in de tailleband als in de billen plaats en glijdt niet uit. Als je duidelijk bent over je bewegingen, kun je geschikte werkkleding kopen voor je dagelijkse en fysieke werk als ondersteuning.

Nooit meer zoeken naar gereedschap met de juiste werkkleding

Laatst, toen ik aan het renoveren was, was ik voortdurend op zoek naar de duimstok en had ik nooit een pen bij de hand toen ik hem het meest nodig had. Dit zoeken naar gereedschap is vervelend en kost onnodig veel tijd. Daarom kan ik u alleen maar aanraden om werkkleding te bestellen met slim geplaatste zakken. Dit kan een borstzak zijn, multifunctionele zakken op de broek of gewatteerde zakken waarmee u uw smartphone veilig kunt opbergen. De tools zijn altijd handig, maar storen het werk niet en u bespaart tijd, omdat u ze niet steeds hoeft te zoeken.

Hoe vindt u de juiste maat voor uw werkkleding?

Nu weet je zeker wat voor werkkleding je nodig hebt. Maar het vinden van de juiste maat stelt je nu voor een andere uitdaging. Het is belangrijk om te weten wat de verschillende maten betekenen en welke de beste keuze voor u is. Hieronder geven we u stap voor stap instructies om u te helpen in een mum van tijd de juiste maat voor uw werkkleding te vinden. Het enige wat u daarna hoeft te doen is uw lichaamsmaten te meten en deze te vergelijken met de metingen in de maattabel. Als u uw lichaamsmaten correct hebt genomen, kunt u er altijd naar terugverwijzen.

Het nemen van de juiste metingen

Het is belangrijk om op te merken dat u meet met het meetlint dicht bij uw lichaam. Laat iemand je hier idealiter mee helpen. Met de volgende metingen kunt u uiteindelijk de optimale pasvorm bepalen. Sta ook rechtop en ontspannend. En dat is het. Nu kunt u in de maattabel van de werkkleding controleren of uw lichaamsmaten overeenkomen met de maten van de werkkleding. Zelfs overmaten zijn geen probleem met werkkleding, omdat deze meestal tot 4XL verkrijgbaar is.

Stap voor stap naar de perfecte werkkleding

  1. Lichaamslengte: Uw lichaamslengte kan het beste worden gemeten zonder schoenen. Plaats nu het meetlint op de kroon van uw hoofd en meet aan de zool.
  2. Borstomvang: Om uw borstomtrek te meten, legt u het meetlint over het breedste gedeelte van uw borst en meet u vervolgens horizontaal rond uw lichaam. Zorg ervoor dat je onder je armen meet en adem niet te veel in of uit.
  3. Taillebandomtrek: De smalste inkeping van de taille is de plaats waar u het meetlint aanbrengt. Meet horizontaal rond de taille zonder vetersluiting. Tip: Als u nog steeds ontspannen kunt in- en uitademen, heeft u het meetlint op de juiste manier aangetrokken.
  4. Heupomvang: De heupomvang wordt bepaald op het breedste punt in het gebied van de bekkenbotten. Leg het meetlint om het breedste gedeelte van de billen en meet ook horizontaal.
  5. Kruislengte: De kruislengte wordt aan de binnenkant van het been gemeten vanaf het kruis tot de gewenste lengte van de broek.
  6. Mouwlengte: Om de lengte van de mouwen te bepalen, buig je je arm heel licht en plaats je het meetlint vanaf de bal van je arm over de elleboog tot aan de pols. U kunt
  7. ook uw favoriete jasje opmeten door te beginnen bij de naad (schouder).

Met de juiste zorg zal uw werkkleding eeuwig meegaan

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van de voordelen van uw werkkleding kunt genieten, moet u de zorg niet verwaarlozen. Meestal staat er een bordje op het etiket in uw werkkleding waar u de instructies kunt vinden.

Conclusie – dit is belangrijk als het gaat om werkkleding

Veilige werkkleding is een must geworden en het is niet meer mogelijk om je het dagelijkse leven van een arbeider voor te stellen zonder deze kleding. Want veiligheid komt op de eerste plaats en moet altijd in acht worden genomen, zowel in de hobby als in de werkomgeving. U moet echter wel op een paar dingen letten als u uw beschermende kleding wilt kopen. Werkkleding is niet alleen verkrijgbaar in alle vormen, kleuren en maten, maar ook geschikt voor elk toepassingsgebied. Voor de industrie, de handel, de timmerman en de schrijnwerker of voor de schilders. Eén ding is echter hetzelfde voor alle gebieden: werkkleding moet geschikt zijn voor het gebruiksgebied, het werk gemakkelijker en veiliger maken.