Voetbescherming moet in de eerste plaats – nou ja, zeker – de voeten beschermen. En wanneer kunnen veiligheidsschoenen dit werk het beste doen? Natuurlijk, alleen als ze gedragen worden. Maar hand op hand, je kent iemand die ze ondanks de voorschriften in hun kluisje heeft laten liggen. Waarom? Omdat sommige modellen ongemakkelijk zijn. We geven u graag vijf tips voor comfortabele werkschoenen heren. Dus, wat is belangrijk?

1. de pasvorm:

druk- of schaafplekken zijn een zeker teken dat de schoen niet goed past! Dat voel je misschien niet alleen na lang dragen, maar ook al bij de eerste keer dat je ze met te veel moeite aantrekt. We zijn het eens, het moet niet zo zijn. En dat hoeft ook niet. Een voorbeeld: Veel van jullie dames gaan gewoon voor de kleinere mannenmaat. Toch is er al lang een voetbescherming beschikbaar die speciaal is aangepast aan de anatomie van de vrouwelijke voet. En er zijn ook veiligheidsschoenen voor mannen die zijn ontwikkeld voor speciale behoeften. Dit zijn bijvoorbeeld modellen met een pasvorm voor bijzonder brede voeten. In principe moet u ervoor zorgen dat uw veiligheidsschoenen passen bij de vorm van uw voet. Als orthopedisch schoenmaker raad ik je aan je voeten professioneel te laten opmeten. Dit geeft u een duidelijk beeld, want elke voet is individueel.

2. zoolkussentjes:

voeten, knieën, heupen doen pijn. Weet je dit? Als dat het geval is, kan het zijn dat u te lang op een harde ondergrond heeft gelopen en onvoldoende gedempte voetbescherming heeft gedragen. U kunt zelfs rugpijn, nekklachten of hoofdpijn hebben gehad na het werk. Dit kan gebeuren als de voeten permanent verkeerd worden belast. Voordat u lange werkdagen in het verkeerde schoeisel doorbrengt, moet u dreigende gezondheidsproblemen voorkomen en een voetbescherming dragen die uw bewegingsapparaat ontlast. Bovendien moet elke stap die u zet, worden gedempt. Als u meer wilt weten over de technische details en dieper in het onderwerp wilt duiken, kunt u hier meer leesmateriaal vinden.

3. ademend vermogen:

ijskoude voeten? Niemand wil dat. Maar hete ook niet. In deze toestand zullen uw voeten sneller vermoeid raken en een slecht schoenklimaat zal ook de vermenigvuldiging van bacteriën en de bevordering van schimmelinfecties of huidontstekingen in de hand werken. Daarom moet u kiezen voor ademende veiligheidsschoenen. Deze zijn bijvoorbeeld voorzien van textiele bekledingen die helpen om vocht uit te balanceren. Sommige modellen hebben ook een Gore-Tex of Sympatex membraan; deze zijn niet alleen waterdicht en winddicht, maar ook ademend. Hierdoor kan het vocht van je zweetvoeten uit de schoen ontsnappen. Sommige soorten leer hebben ook deze eigenschap. En als je een leerallergie hebt: Als je schoenen draagt die gemaakt zijn van modern textiel zoals Cordura, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken…. Kijk dus goed naar het materiaal!

4. goede vulling:

om ervoor te zorgen dat uw schoenen comfortabel zitten en niet knellen, is vulling vooral nuttig op de schachtrand en de tong. Hier verschilt een hoogwaardige schoen vaak van goedkopere modellen, die bijvoorbeeld vaak schaaf- en drukpunten op de achterkant van de voet veroorzaken. Als u inlegzolen of orthopedische aanpassingen nodig heeft, is verdere vulling mogelijk. De meeste van onze schoenen zijn gecertificeerd voor dergelijke professionele aanpassingen. Vraag ons gewoon waar je op moet letten.

5. goede inlegzolen:

Zou je het geweten hebben? Tweederde van alle mensen krijgt tijdens hun leven te maken met voetproblemen. Als je veel druk op je voeten zet op het werk, moet je nadenken over het verlichten van de belasting met inlegzolen. Op basis van de anatomie van het lengtegewelf van de voet zijn er drie types: die met een vrij hoge boog, die met een vrij vlakke boog en die met een normaal gesproken intacte boog. Afhankelijk van het type verdelen deze inlegzolen uw gewicht optimaal en ondersteunen ze de natuurlijke rolbeweging. Zelfs als alles op dit moment in orde is en u goede schoenen draagt, is er geen sprake van een verkeerde voetpositie en is uw bewegingsapparaat niet ziek of heeft u overgewicht: meer hierover kunt u hier vinden.

Maar wees voorzichtig: al deze tips zijn geen vervanging voor een intensief consult of een professionele voetmeting en geen poging tot passen. Want elke voet is anders – net zo individueel als de persoon aan wie hij toebehoort. Het gebied waar de schoen wordt gebruikt speelt ook een belangrijke rol. Als u vragen heeft over de juiste veiligheidsschoen voor uw werk, dan kunt u ons dat gerust vragen in de commentaarsectie. Kijk maar eens rond: elten.com